Kärlek, den ständiga frågan varför och det självklara svaret

 
Hej. 
Söndag är tuffa kvällar för oss alla, man drar sig för att ställa väckarklocka, säga adjö till helgen och möta ännu en veckas utmaningar. Men sedan ungefär ett år sen tillbaks har flera söndags kvällarna blivit något av tårarnas kväll för mig...
 
För ett år sedan blev jag kär, jag blev kär i en alldeles underbar kille som tyvärr bor 25 mil bort. Inte den längsta av långdistans föhållanderna men distansen har gjort sitt ändå, både gott och ont. Söndagarna har där av blivit slutet av vår tid tillsammans för denna gång, alla de minuter som man så varsamt försökt spendera på allra bästa sätt har igen runnit igenom våra fingrar. Tiden går fort och de uppmuntrande orden som sägs den sista halvtimmen om att vi snart ska ses igen känns framtvingade. Mina tårar hålls tillbaks bakom ett sorgfyllt leende för att sedan tränga fram i full kraft efter dörren har slagit igen. Den jag älskar har en gång lämnat mig med tomheten ekande mellan vägarna och en diskbänk fylld med disk. Varför, varför utsätter jag mig själv för det här?

Svaret är enkelt, för det är värt det. Tomheten, ensamheten och den distansen som ibland känns så tung kan aldirg slå den tryghet, glädje och kärlek som tiden vi delar utbringar. För att vara helt ärligt så har distansen gjort mig mycket gott trots att den den senaste tiden har kännts som det värsta som har hänt. Utan distansen så hade jag kanske inte insett att det är värt det, jag hade inte insett hur mycket jag kände och hur långt jag är beredd att gå. Utan distansen hade jag nog inte vågat öppnat mig, vågat vara jag och vågat visa alla mina färger. Trots det så sitter jag även denna söndag kväll och ställer jag mig frågan varför samtidigt som tårarna tränger fram. 
 
Varför?, Jo för att en kille med ett oemotståndligt leende, varmt hjärta, fantastiskt dålig humor, ett vackert sinne och de vackraste av själar har fått mig uppöver öronen förälskad. Tack, tack för att du finns, för att du älskar mig för den jag är och för att du låter mig älska dig. 
 
PS. You changed life as i knew it. 
 


Ensam en fredag kväll

 
Här satt jag ensam i min soffa, klickade runt utan större nöje på youtube och väntade på min bättre halva när solen plötsligt kickade in genom min balkong. Självklart så hoppade jag direkt upp på mina ben, tog fram kameran och kände hur både nöjet och glädjen sakta återfann sig. 
 
Okej det kanske inte skände med riktigt så stor entusiasm men det är en verklighets trolig beskriverlse. Eftersom solen är en allt mer sällsynt vän nu när höst mörkret börjar lägga sig så måste man ju ta chanserna man får att fånga den på bild trots att det bara må vara från balkongen. Speciellt när det finns så fina saker som vattendroppar att akompaniera solstrålarna. 
 
Trevlig helg på er! 
 


Om

Min profilbild

Ella

RSS 2.0