Ur fokus

 
Fokus är något av det som jag använder mest när jag fotar. Fokus bestämmmer mycket av vilken känsla du vill ha i bilden och sen finns det andra gånger där man bara önskar att motivet var i fokus. Det här är några bilder som är urfokus men samtidigt är intressanta. 


Nattlig utforskning

 
Hej!
Ett gammat nyfunnet stativ, min kamera och jag var ute och försökte fotografera i mörkret för första gången imorgon. Pågrund av dom långa slutartiderna som behövs för att kunna ta bilder i mörkret har gjort att jag inte har kunnar prova detta tidigare och det var inte som jag trott. Min kamera är inte den bästa i mörker men det går, och slutartiderna blev mycket längre än vad jag trodde, det var mer att ta en bild vänta 30 sekunder än ta en bild och lek med inställningarna. Men trots det så var det roligt, det blir en sån annan typ av fotografering så det ska bli roligt att få fortsätta försöka och utvecklats. 
Kram!


Vår eller vinter, vem kan inte bestämma sig?

 
Hej!
Snöflingorna stormar ner utanför fönstren och jag badar i näsdukar. Är det bara jag som är less på att ena dagen är det vår och helt underbart och den andra så är det snöstorm eller delar jag denna känsla med många andra. Det är i och för sig lite najs att sitta inne och villa samt försöka bli frisk när det snöar ute. Jag åkte illa nog på en förkylning igår, tråkigt att vara sjuk när man har lång helg och chans att hitta på något men men så är livet. 
Kram på er och hoppas ni mår bra!
 
 


Ett år med en kamera

VARNING! Detta kommer bli ett långt och ett lite udda inlägg, i dag för ett år sedan fyllde jag år och fick en livsförändrade present. Min kamera hade stigit ner från himlen och här är min resa med min bästa vän.


Första bilden tagen med kameran som jag inte har raderat, jag tror att dom första bilderna var på en suddig vägg. Men dom raderade jag fortare än blixten mcqueen på en racer bana. Tur det för bättre skulle det bli!
En bild som jag tyckte var fin, idag anser jag denna bild som ett bevis på mitt bildseende som är något speciellt men teckniken har utvecklats.
Tittar jag tillbaks på gamla bilder så är detta en av mina favoriter. Det känns som om den verkligen har något att säga, så lyssna och se om ni kan höra hur jag kunde knäppa en så pass fin bild så tidigt, jag kan inte det.
 
En månad senare skappas min blogg, fotar till min header och bilden finns kvar på startsidan än idag. Har kvar bilden för "den symboliserar mig och min personlighet" och tro mig eller ej så var det inte jag som sa det.
 
Dom gånger man har varit ut med kameran och det känns som att man inte riktigt kan förstå att man har tagit dessa bilder har hänt ett par gånger, detta var en av gångerna.
Att denna bild skulle bli en favorit var en överraskning då jag inte såg något speciellt förrän alla sa att den var vacker. Men nu i efter hand är det en av mina bästa och stoltheten jag känner över dom bra bilderna är otrolig.
 
 
Okej så nu har ni fått sett några riktigt bra foton men om någon skulle fråga vad mitt absoluta favorit foto var så skulle jag inte bestämma ett en det skulle nog vara någon av dessa. Just därför att detta ögonblicket så kunde vem som helst ha tagit vackra bilder, det absoluta favorit ögonblicket med min kamera.
 
Detta året har gått fort. Jag har förändrats mer än någonsin och saker har skett som jag inte kunnat drömma om. Jag skulle vilja kalla dessa bilder för mitt liv och inte för att dom är allt i mitt liv utan för att man kan se mig utvecklas som människa när året går.
 
Nu kommer en till av dessa häftigt vackra ögonblick. Fisketur och solen skinner, vilker den alltid tycks göra på mina favorit foton.
 
Det känns som om det bara blir vackrare och vackrare ju längre tiden går, det är kanske logiskt men det fashinerar ändå mig. 
 
Okej så det var väldigt många bilder, jag är ledsen men jag ville verkligen visa er dom bilder som faktiskt betyder något för mig och jag ville också se hur jag hade utvecklats. Så egentligen är detta inlägg mer för mig men ni ska få en extra sak.
 
Så minns ni denna bild, det är denna bild som jag har som canvastavla hemma och kanske den bild som har blivit mest uppmärksammad. Nu vill jag att du ska gissa om denna bild är redigerad.
 
 
 
Okej?
 
 
Här kommer orginalet.
Så svaret är ja denna bild är redigerad och ganska tungt redigerad skulle jag säga. Men nu vill jag att ni ska veta att alla bilder i detta inlägg är oredigerade utom just den här övre.
Och varför visade jag detta till er? Jo det är ju så att fotoredigering är en stor del av själva fotograferings konsten nu för tiden, men jag finner en utmaning i att få till dom här underbara bilderna utan redigering. Det är bara så att jag gillar det, jag kan förstå att vissa väljer redigering men jag finner större värde i oredigerade bilder. Avlsutnings vis vill jag säga att 98% av mina bilder är oredigerade. 
 
Sen vill jag tacka alla som har kommit så långt för nu blev det ett tuft inlägg. SÅ TACK ALLA UNDERBARA!!! och nu drar sexton åriga lilla jag till kojs.
KRAM OCH GODNATT
 
 


Om

Min profilbild

Ella

RSS 2.0